Massiveness.
by Max Colin

This project was selected as the Winner by the jury of the 001 competition. Registration ID #839

Detailed information/workflow about the image

I started by sketching to find an interesting point of view. I decided to focus on a specific construction element : the column. They looked unique, and I wanted to emphasize this “massive” feeling coming from the building by adding one student that will give the scale and show how huge it was. In SketchUp, I worked on the pathway and some furniture inside. Then, I set the camera up with the lighting I was aiming for, made the texturing, added some vegetation, the student walking and rendered it with Lumion. In the end, I did my post-production in Photoshop, applying some luminosity and colour adjustments, adding grunge and cracks, a subtle « dirty » lens effect and the vignetting.